- Aroma Expert
- Noutati
- 2 likes
- 1037 vizualizari
- 0 comentarii
Folosirea uleiurilor esentiale pentru scopuri terapeutice, spirituale, igienice si ritualice ne aminteste de o serie de civilizatii stravechi, inclusiv chinezi, indieni, egipteni, greci si romani care le foloseau in cosmetica, parfumuri si medicamente. Uleiul a fost folosit pentru placerea estetica si in industria frumusetii. A fost un element de lux si un mijloc de plata. Se crede ca uleiurile esentiale au crescut durata de depozitare a vinului si imbunatatesc gustul alimentelor.
Aromaterapia este indicata pentru imbunatatirea bunastarii psihologice sau fizice, ea putand sa fie utilizata ca o terapie complementara sau ca o forma de medicina alternativa.
Aromoterapeutii, care se specializeaza in practica de aromoterapie, utilizeaza amestecuri terapeutice din uleiuri esentiale, care pot fi emise prin aplicare topica, masaj, inhalare sau imersie in apa, pentru a stimula un raspuns dorit.
Conceptul de aromoterapie a fost dezbatut de catre un numar mic de oameni de stiinta si medici Europeni.
In 1937, cuvantul a aparut mai intai in presa scrisa intr-o carte franceza pe tema: Aromathérapie: Les Huiles Essentielles, Hormoni Végétales de René-Maurice Gattefossé, un chimist. O versiune in limba engleza a fost publicata in 1993.
Un chirurg francez, Jean Valnet, este un pionier in utilizarile medicinale ale uleiurilor esentiale, care le-a folosit ca antiseptice in tratamentul soldatilor raniti in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Doua mecanisme de baza sunt indicate pentru a demonstra cum functioneaza, unul este influenta aromei asupra creierului, mai ales in sistemul limbic prin intermediul sistemului olfactiv, celalalt este efectul farmacologic direct al uleiurilor esentiale.
Deoarece uleiurile esentiale sunt foarte concentrate, ele pot irita pielea atunci cand este utilizat in forma nediluata. Prin urmare, ele sunt de obicei diluate cu un ulei purtator pentru aplicare topica, cum ar fi ulei de jojoba, ulei de masline, sau ulei de cocos. Reactii fototoxice pot aparea cu uleiuri din coaja de citrice, cum ar fi de lamaie sau lime.
Asadar, pentru o mai buna informare si pentru a putea sa aveti o parere corecta pe care sa va bazati deciziile de utilizare, forma in care sa o faceti sau cantitatile pe care sa le utilizati, Aroma Expert va pune la dispozitie cea mai mare gama de carti despre uleiurile esentiale, carti de aromaterapie sau aromaterapia combinata cu alte terapii alternative.
Multi terapeuti au introdus uleiurile esentiale in practica lor si astfel sau creat noi tipuri de carti legate de utilizarea uleiurilor esentiale.
Printre acestea putem sa enumeram:
Combinarea uleiurilor esentiale cu practica yoga
Combinarea uleiurilor esentiale cu practica de presopunctura
Combinarea uleiurilor esentiale cu psihologia
Combinarea uleiurilor esentiale cu cristalele si asa mai departe
In magazinul online Aroma Expert puteti sa gasiti o gama foarte mare de carti despre aromaterapie, despre uleiuri esentiale, unde in fiecare zi cautam sa aducem titlurile noi legate de aromaterapie si uleiurile esentiale.
Va dorim o informare cat mai placuta si cat mai corecta.
Vezi colectia noastra aici https://aromaexpert.ro/9-literatura
Echipa Aroma Expert