Baza de Crema Bio - descriere, recomandari
O baza de crema certificata organic, fluida si lejera, ce se absoarbe usor si se poate personaliza cu felurite ingrediente cosmetice.
Se poate folosi ca atare sub forma de crema neutra sau se poate adapta prin adaosul de ingrediente active, uleiuri esentiale, parfumante ori diverse extracte, alese in functie de proprietati si preferinte.
Are miros neutru, nu este parfumata.
Baza de crema este potrivita in general pentru toate tipurile de ten, are textura lejera, non-grasa.
Ingrediente (INCI): Aloe Barbadnesis Leaf Juice*, Aqua, Cocos nucifera Oil*, Helianthus annuus seed oil*, Cetearyl alcohol, Coco-glucoside, Butyrospermum parkii butter,* Potasium sorbate, Xanthan gum, Prunus armeniaca kernel oil*, Sodium benzoate, Citric acid, Tocopherol, Lactic acid
* = certified organic material
Prepararea unui produs cosmetic personalizat, cu baza de crema:
Baza de crema suporta un adaos destul de mare de ingrediente, pana la 10% in anumite combinatii. Procentul optim depinde de tipul si solubilitatea ingredientelor, iar pentru a nu destabiliza crema, sugeram in general un adaos de pana la 5% in total.
In baza de crema se pot adauga ingrediente apoase si uleioase deopotriva, pudre, produse granulate, parfumante cosmetice, pigmenti minerali si coloranti vegetali.
Din baza de crema se pot prepara:
Crema de zi sau de noapte
Crema contur de ochi
Crema/lotiune/lapte de corp
Crema pentru maini
Gomaj pentru ten sau corp
Masti
Creme cu aplicatii specifice (pentru sport, picioare grele, celulita, vergeturi...)
Nu este necesara conservarea suplimentara dupa adaosul ingredientelor in baza de crema.
In functie de tipul ingredientelor adaugate, crema va fi mai mult sau mai putin fluida; recomandam folosirea recipientului propriu (in care este ambalata baza de crema) sau folosirea unui flacon cu pompita.
Baza de crema se poate personaliza cu uleiuri, uleiuri esentiale, ingrediente hidratante, nutritive, emoliente, in functie de necesitatile pielii
Pentru gomaj se pot folosi granule exfoliante (coaja de portocale, samburi macinati...)
Mod de pastrare:
la loc uscat, ferit de caldura si razele solare